Skip to content

Dak lekkage

Dan is het zaak dat je de lekkage zo snel mogelijk repareert. Wanneer een lekkage in je dak niet snel gerepareerd wordt dan zal de schade aan het dak alleen maar groter worden. Niet alleen zorgt een lekkage voor schade, maar kan er ook binnen in de woning of garage schade ontstaan. Schade aan het meubilair, vloer of andere voorwerpen die zich onder het dak bevinden en normaal gesproken beschermt dienen te worden tegen waterschade.

Manieren om te repareren

De reparatie van een bitumen dak is gelukkig een niet al te lastige klus. Het voordeel van bitumen is namelijk dat deze makkelijk gerepareerd kan worden door hier een extra laag bitumen op aan te brengen. Doordat bitumen een makkelijk te verwerken materiaal is kan dit door een strook bitumen materiaal over de lekkage aan te brengen en te verwarmen. Wanneer bitumen verwarmt wordt dan wordt het zacht en elastisch en wordt het weer één geheel met de rest van de bitumen dakbedekking.

Wat kost een reparatie van een lekkage?

Het repareren van een lekkage in een bitumen dak kost gelukkig niet zo veel omdat het een klus is die vrij snel geklaard is. Eventueel kan je zelf ook een bitumen dak repareren, maar zorg er wel voor dat dit goed uitgevoerd wordt zodat je voor geruime tijd weer van de lekkage verlost bent. Als je zeker wilt weten dat de lekkage goed opgelost wordt dan kan je het beste de hulp van een dakdekker inroepen. Die komt dan eerst kijken naar het probleem en wanneer jullie over de prijs van de reparatie zijn overeengekomen kan meestal de reparatie direct uitgevoerd worden.