Skip to content

Gevel met schimmel

Schimmel kan tal van oorzaken hebben. Daarom is het verstandig om niet enkel de schimmel te laten verwijderen, maar ook de oorzaak zelf aan te pakken. Op die manier heb je niet alleen nu een schone gevel, maar zorg je er ook voor dat dat over enkele maanden nog zo is. Als je de oorzaak niet aanpakt, zal de schimmel eenvoudig kunnen terugkomen. Dat is uiteraard iets wat je graag voorkomt.

Schimmel zelf is, afhankelijk van het soort schimmel en de oorzaak ervan, niet altijd even eenvoudig te verwijderen. Doorgaans is het zandstralen van de muur wel voldoende voor een goede reiniging, je betaalt hiervoor circa € 11 per vierkante meter. Niet zelden zal er echter een chemische reiniging nodig zijn, waarvoor je ongeveer €15 per vierkante meter betaalt. Meer over schimmel in badkamers.

Wat kost het om een gevelreiniger voor jouw schoonmaakklus in te schakelen?

Zoals ook besproken op deze website variëren de kosten per bedrijf en wat er precies gereinigd dient te worden. Daarom is het altijd verstandig om eerst het lokale aanbod in je regio te vergelijken.

Kosten per m2

Als je de gevel van je huis schoon wil laten maken, is een gevelreiniger een goede optie. Een gevelreiniger hoeft zeker niet duur te zijn, terwijl het effect op je huis groot is. Je kunt met een relatief geringe investering ineens een hele andere look aan je huis geven. Het huis zal er niet langer verwaarloosd maar juist goed onderhouden en netjes uitzien.

De kosten voor gevelreiniging

Voor de meeste klussen in en om de woning betaal je een bedrag per uur. Denk maar aan een loodgieter of hovenier. Je kunt er dan voor kiezen een offerte te laten opstellen waarbij je die offerteprijs kunt aanhouden als richtbedrag, maar de basisprijs gaat vrijwel altijd per uur. Bij een gevelreiniger is dat anders en betaal je vaak per vierkante meter. Dat is eigenlijk best prettig. Doordat je simpelweg niet weet hoe lang een gevelreiniger met een bepaald oppervlak bezig zal zijn, heb je geen idee wat de kosten zullen worden bij een tarief per uur. Als de gevelreiniger echter een prijs per vierkante meter hanteert, is dat veel eenvoudiger in te schatten doordat iedereen zelf wel de oppervlakte kan opmeten.