Skip to content

Isolatie

Naast een zonneboiler kunt u ook andere duurzame producten kopen. Wat kunt u doen als u wilt gaan vocht bestrijden? U kunt natuurlijk een specialist inhuren maar soms is het probleem ook op te lossen met een ander product

-1 Kurkeik, houtsnippers of vezels uit kokosnootschillen zijn voorbeelden van natuurlijke isolatiematerialen. Deze materialen worden verwerkt in dekens en zijn daardoor prima toepasbaar voor isolatie. Het dient gezegd dat natuurlijke isolatiematerialen in de regel duurder zijn dan minerale of synthetische materialen.

-2 Glaswol en steenwol vallen onder minerale materialen en worden vaak gebruikt om te isoleren. Glaswol wordt logischerwijs uit glas gemaakt (scherven), steenwol is het resultaat van het recyclen van gesteente. Met name dakisolatie en spouwmuurisolatie gebeurt door middel van glas- of steenwol. Het nadeel van glaswol en steenwol is dat het voor irritatie kan zorgen van huid en ogen tijdens het plaatsen.

-3 Synthetische materialen: Het aanbod van synthetische materialen om aspecten van uw woning te isoleren is eveneens groot. PUR en EPS zijn de meest gangbare materialen in deze categorie. Dit zijn kunststof schuimmaterialen welke veelal in de vorm van platen worden geleverd.

Ook voor vochtbestrijding is het mogelijk om te kiezen voor woningisolatie.

Aandachtspunten bij het kopen van isolatie

Wanneer u een onderdeel van uw woning wilt isoleren, is het belangrijk om enkele aandachtspunten in ogenschouw te nemen. Hieronder worden deze nader toegelicht.